Lekovita moć jabukovog sirćeta II

Verovanje da postoji čarobna formula kojom će pojedinac rešiti sve svoje zdravstvene i estetske probleme velika je zabluda. Ne postoje čarobne formule i čarobna rešenja. Te moći pripadaju samo svevišnjem gospodu Bogu i on je jedini koji sa njima rapolaže. Mi ostali smrtnici upućeni smo da poštujemo prirodne zakonitosti i pravila. Čovek mora jednom za uvek da shvati i da se mane zabluda koje mu nudi ova savremena moderna civilizacija, kroz pristup raznim                  neproverenim informacijama koje dolaze od neobrazovanih ljudi i neznalica, ali ne retko i od špekulanata i farmaceutske mafije, koja po denu da prod i ono što nije dobro obmanjuje mase silnim sintetičkim preparatima, u najmanju ruku  sumnjivog efekta.. Opasno je po život čoveka, da prihvata svakojake savete sa raznih reklamnih panoa i po sistemu rekla-kazala. U moru tih ponuda, iza raznih dijeta koje će kao po ptavilu rešiti sve naše zdravstvene i estetske probleme i očas posla pomoću čarobne formule i čarobnim napitkom, kriju se uglavnom gluposti kojima neznalice  grubo obmanjuju lakomisleni narod, željan da svoj problem reži bezbolno i preko noći.

Nauka je uzvišena i jako ozbiljna kategorija i pristup njoj nije dozvoljen neznalicama. A te neznalice u ovom haosu potrage za brzim i čarobnim rešenjima bolesnog i halapljivog naroda pronalaze svoj svet u kome neznanje caruje i obmana nadvladava razum. U prirodi postoji zakon postupka ili toka stvari. Po tome zakonu sve ima svoje trajanje i ništa ne dolazi u trenutku niti odlazi tek tako. Sva dešavanja imaju  pre svega svoj uzrok, potom proces svoje adaptacije, zatim sazrevanje i vrhunac realizacije procesa. Čovek se nije razboleo onoga mometa kada je to prepoznao i kada ga je njegovo telo o tome obavestlo, već je taj proces počeo puno ranije, a da on to i nije znao. Niko se na ovoj planeti nije rodio debeo i sa viškom kilograma. To gojenje je nastajalo vremenom i sa nepravilnom ishranom.

Samo “lege artis” medicina ima metode sa kojima mogu trenutno da pomognu obolelom čoveku. Hitnom hiruškom intervencijom ili pak lekovima koje intravenozno unose u čovečiji organizam. Čak terapije antibioticima i raznim tabletama, bez obzira na njihovu jačinu, imaju neko trajanje  do potpunog delovanja i željenog efekta.

Mnogi, a po meni ogromna većina ljudi, su se silno razočarali postupajući po receptima iz raznih medija ili kafića. Njihovo ogromno razočarenja nastalo je kao posledica neznanja, a ne uvek zato što ti recepti i preporuke nisu bili baš dobri i primenljivi. Za druženje sa narodnom ili alternativnom medicinom, potrebno je pored znanja i puno verovanja, puno strpljenja i mnogo jake volje. U čitavom tom procesu trajanje ima ključni značaj. Ništa se ne dešava odmah i preko noći.                     U svakom postupku lečenja, kako to upućuju razni recepti i preporuke narodne medicine, potrebno je vreme i to dugo. Rezultati i efekti pristižu sporo, ali su zato trajni. Jer lečenje ovom vrstom terapije izazivaju postepene promene unutar organizma, a koje uslovljavaju dugotrajan postupak.

Jabukovo sirće spada u prirodne supstance koje imaju veliku moć resorbcije. Uticaj te moći jabukovog sirćeta na čovečiji metabolizam je krucijalan faktor njegove delotvornosti i brzog delovanja. Mogućnost trenutne asimilacije u trenutku njegovog prvog kontakta sa čovečijim telom, čini da ovaj prirodni sastojak ima posebnu vrednost.

Sve tajne koje Jabukovo Sirće nosi u svojoj “čarobnoj mći”,  upravo su svedene u toj njegovoj brzoj, gotovo trenutnoj asimilaciji u čovečiji organizam i krvotok, a pritom svakako i u velikom bogatstvu nutritivnih i zaštitnih supstanci- materija, koje sa sobom nosi.  Posebno velika koncentracija flavonoida, bitnog antocijanida i naročito kvercetina, označenog kao ubicu  ćelija raka. Treba pritom napomenuti da jabukovo sirće ne podleže procesu varenja, već se direktno infiltrira u krv i tako dalje u svaku ćeliju.

Demistifikacijom te “čarobne moći” i bitnom pristupu učenja i sticanja znanja, uveren sam da ćete na najbolji mogući način sebe uputiti u svet prirodnih materija, koje mogu uz pomoć preporuka narodne medicine, čoveku svakako doneti izvesno blagostanje.

Želeo bih da ovo naše druženje na sajtu Vinarije Status iz Svrljiga www.hranajelek.com, započnemo primenom jednog eksperimenta, kako bi vi, dragi čitaoci, na startu sebe uverili u aktivno i snažno delovanje jabukovog sirćeta i njegovih velikih i realnih  lekovitih mogućnosti.

Pred vaše naredno tuširanja, u vašem intimnom kupatilu, pripremite komad lakmusovog papira, pH indikatora, i jednu malu čašicu jabukovog sirćeta sa brendom dr. Andra. Bitan uslov da ovaj jednostavni eksperiment uspe je, da za njega  odaberete trenutak kada imate blagi nagon za mokrenjem. Ako ste prihvatili da pokušate, redosled postupka je sledeći. Na startu vašeg mokrenja postavite lakmusov papir pod mokraću. Odmah ćete primetiti da je taj lakmusov papir, odnosno pH indikator,  dobio crvenu  boju. Ta crvena boja se pojavila zato što je urin iz vaše mokraće kiseo. Morate zatim hitno reagovati i dok još niste prekinuli sa mokrenjem, neophodno je da liznete ili pak popijete malo jabukovog sirćeta dr. Andra. Pošto ste lakmusov papir istovremeno i dalje držali ispod vaše mokraće, odmah ćete zapaziti da je on od jednom promenio boju i postao plav, znači alkalan. Pritom, ovaj eksperiment možete i ponoviti, s tom razlikom što nećete piti jabukovo sirće ili ga lizati. Sada u ponovljenom postupku možete se blago poprskati ili istrljati istim tim Dr. Andra sirćetom po vašem telu i videćete da će efekat  eksperimenta biti potpuno isti. Ova promena boje kod lakmusovog papira jasno potvrđuje trenutnu reakciju organizma na prisustvo jabukovog sirćeta u njemu, a takođe i na promenu pH vrednosti u krvi. A ta promena sa sobom povlači niz pozitivnih lančanih reakcija unutar vašeg organizma koje deluju nizom uticaja  na sam metabolizam. Pre svih na nivo kiselosti u krvi, bitno već poboljšanu cirkulaciju i opštu stabilnost vitalnih funkcija. Iz njih dalje nastaje niz reakcija u organima, o čemu ćemo rado razgovarati u našim daljim druženjima.

Ovaj eksperiment će imati višestruku korist za vas kao redovnog korisnika dr. Andra jabukovog sirćeta, a i za sve one koji će posle ovog eksperimenta sigurno postati njegovi redovni korisnici.

Prvo, sami ćete se uveriti u mogućnost trenutne asimilacije jabukovog sirćeta dr. Andra u vaš organizam i automatski u vaš krvotok, a drugo i najvažnije, postaćemo prijatelji i jedan drugima na dalje veovati. Verovaćete u sve ono o čemu želim da vam govorim i pritom upućujem u moć pravilne ishrane i prirodnih lekova koji pomoću jabukovog sirćeta dr. Andra mogu da  bitno doprinesu zdravlju vašeg organizma i vašoj ukupnoj sreći.

Screenshot_2018-01-29-15-27-22-1.jpg

Zdravi bili i vazda jabukovo sirće pili,
uz pozdrav do sledećeg čitanja,

Predrag Nenadić

-

Vaš nutricionista