Lekovita moć jabukovog sirćeta “Dr Andra”

Nastanak naše ljudske vrste bibiliski se vezuje za jabuku. Zašto su Adam i Eva izbačeni iz Rajskog vrta i da li je baš ta jabuka bila razlog, niko potpuno  ne objašnjava.  Samo neki nedodirljivi tumače da je plod drveta “Znanja o dobru i zlu”, zaista bila jabuka. Jedini dokaz za ovo prvo biblisko tumačenje je nastanak Adamove jabučice. Naime Eva je Adamu dala jabuku, ovaj je zagrizao i kada je hteo da proguta, zagrcnuo se.  Taj komadić se zaglavio i trajno ostao u grlu. Tako sada svaki muškarac ima Adamovu jabučicu, a žena ne. U Grčkoj mitologiji je jabuka simbol požude, te eto i dan danas ovo rajsko voće ostade na vrhu svih lista kada se o voću i zdravlju čovekovom govori. 

               Jabuka je majka jabukovom sirćetu. Jabukovo sirće koje nastaje kroz prirodni proces fermentacije ploda jabuke, pa transformacijom u alkohol, a daljom fermentacijom alkohola  u jabukovo sirće, važan je proizvod prirode u korist zdravlja čoveka.  Upravo tako nastaje i Jabukovo sirće Dr. Andra, prirodnim putem, na prirodan način od zdravih i za ishranu čoveka higijenski ispravnih prirodnih plodova u čistoj ekološkoj sredini Svrljiških planina i kotlini uz reku  Svrljiški Timok.

Verovanje da postoji čarobna tableta-formula, koja će čoveku razrešiti sve njegove zdravstvene i estetske probleme, velika je njegova zabluda. Tu moć ima samo Gospod stvoritelj i njegovih ruku i uma delo – PRIRODA.

A da je priroda obezbedila čoveku mogućnost zaštite  i za njega važnu prevenciju, kao spas od svih bolesti, to nije zabluda već istina, sa kojom se on u svakom kontaktu sa prirodom sreće. Jedna od tih prirodnih blagodeti, posebno moćna i za čoveka značajna je i JABUKOVO SIRĆE Dr. ANDRA

“AKO ŽELIŠ DA BUDEŠ ZDRAV I SREĆAN, A TI ONDA SVAKOGA JUTRA U ČAŠI PIJAĆE VODE, POPI DVE KAŠIKE JABUKOVOG SIRĆETA Dr. ANDRA”.

Svaki čovek mora da zna i da je svestan toga, da je zdravlje  prolazno stanje organizma, pa stoga i stalna, svakodnevna upotreba Jabukovog sirćeta Dr. Andra u njegovoj ishrani pretstavlja ozbiljnu prevenciju i moćnog, posebno snažnog neprijatelja svakoj bolesti.  Prirodno jabukovo sirće se oduvek koristilo kao narodni lek. Stari Rimljani su vodu za piće pili sa jabukovim sirćetom i tako je pročišćavali. Svako ko bi kojim slučajem pojeo higijenski neispravnu hranu sa jabukovim sirćetom bi brzo oporavio želudac i sredio svoju stolicu.  Cezar, Hanibal i Kolumbo su ga koristili i njihove vojske za jačanje uoči bitaka, kao i za bitan oporavak posle njih. Hipokrat, otac medicine ga je davao pacijentima u mnogim slučajevima, a naročito za, bitnu, detoksikaciju  organizma. Primenom jabukovog sirćeta u nebrojanim slučajevima je dokazano da je ono hrana i lek koji blagotvorno deluje na  orgsniyam čoveka.  Kod bolesti srca i krvnih sudova, na visok krvni pritisak, holesterol i šećer u krvi, ima svojstvo da brzo razgradi višak masi u organizmu i redukuje telesnu težinu, koristi se za pouspešenje varenja i zaštitu organizma od svih  infekcija disajnog sistema, kao prirodni detoksikant, takođe i antiseptik, pomaže funkciji bubrega i žuči, kod deobu ćelija, nervne i mišićne aktivnosti.  Značajno smanjuje hronični i akutni umor, proširene vene, a primenjuje se protiv akni, ekcema, svraba na koži, bolove u grlu, glavobolje i probleme sa snom.

Prirodno jabukovo sirće Dr. Andra u sebi sadrži devedeset različitih komponrnata uključujući: Belančevine i biljna vlakna, biljne masti, A, B i C, B1, B2, B6 i E vitamine, gvožđe, eterična ulja, kalijum kao i kalcijum, karatin, magnezijum, natrijum, oligo elemente, silicijum, bakar, jod, organske kiseline, pektin, sumpor, fosfor, fluor, hlor, celulozu, ugljene hidrate, šećere (fruktozu i glukozu).

Optimalni odnos tih supstanci usaglašen u formuli jabukovog sirćeta Dr. Andra, garancija je za ukupan, životu neophodan, balans u vašem telu, a koji je uslov za  pravilan metabolizam i dobro zdravlje.

Osnovni sastojak jabukovog sirćeta Dr. Andra je sirćetna kiselina, a pored nje  ono sadrži i druge kiseline, kao i esencijalne aminokiseline. Jako bitan sastojak je Kalijum, kojeg jabukovo sirće Dr. Andra sadrži uvelikoj meri.  kalijum spada u one elektrolite zadužene za brzi protok elektriciteta kroz organizam. Kalijum utiče na pravilan rad mišića, creva, kao i na, veoma bitano važan, ritam srca.

Danas savremeni svet jako veruje u skoro čudotvornu moć jabukovog sirćeta i primenjuje ga u širokom opsegu. Pri lečenju: Kardio-vaskularnih bolesti, srca i krvnih sudova, regulisanje visokog krvnog pritiska, kod povišenog lošeg holesterola i triglicerida, stbilizaciju šećerne bolesti,  pomaže pri lečenju arteroskleroze, mršavljenja i lečenja gojaznosti, psiho-fizičkih trauma, ili narodski rečeno-stresa, za bolju cirkulaciju krvi, čisti ga od toksina i sprečava nastajanje tromba, a ukoliko je već postojao, za njegovu razgradnju i njegovo bezbedno odstranjivanje iz krvnih sudiova. Značajno pomaže varenju i čisti jetru. Rzgrađuje kamen u bubrezima i žuči, leči proširene vene, migrenu i sve oblike upala i trovanja hranom i razne infekcije. Psebno jača imunitet. Jabukovo sirće uspešno kontroliše metabolizam, leči akne, ekceme, svrab na koži, opekotine, perut  i skoro da nema organa u čovečijem telu na koji ne deluje blagotvorno. 

Ono je po svemu temeljni podstrekivač zdravlja i vitalnosti čovečijeg tela.

Pri osećanju velikog umora ili ne spavanja, terapija sa jabukovim sirćetom Dr. Andra će vam povratiti neophodnu svežinu i dobro raspoloženje. Konbinovano konzumiranje i istovremeno utrljavanje jabukovog sirćeta u umorne delove vašega tela, ekstremitete i mišiće,  učiniće vas potpuno odmornim i relaksiranim. Jabukovo sirće Dr. Andra u čaši mlake vode sa dodatkom meda i tableta paracetamola, ili andola, sasvim je dovoljno da svi tragovi zamora nestanu.  Ovo nas upućuje da kažemo da je primena jabukovog sirćeta posebno kod aktivnih sportista i svih onih ljudi koji se bave  fizičkim aktivnostima i teškim radom izvesno preporučiva. Svojim brzim delovanje jabukovo sirće Dr. Andra  pomaže brzom i jako efikasnom izlučivanju mlečne kiseline iz mišića i time nedozvoljava njihovo grčenje i odstranjuje umor.

Često čovečiji organizam biva prezasićen kiselošću ili pak uvećanom baznošću, a uzroci su mnogi i česti. Nepravilna ishrana, stres ili pak neki patogeni razlozi. Vama u pomoć ponovo stiže Dr. Andra sa svojim jabukovim sirćetom.  Ovde njegova moć posebno dolazi do izražaja. Jabukovo sirće je kiselog ukusa, ali kada dođe u kontakt sa čovečjim telom, sa usnama i grlom već, ono menja pH vrednost u organizmu i koja potaje blago alkalna-stabilna. Ulaskom u telo čoveka ono odmah tu kiselost-povišenu baznost, napada i svodi je potrebnu meru, dovodi je na nivo neophodan za normalno funkcionisanje organizma.  Ta kiselo-bazna ravnoteža osnova je za zdravo stanje organizma.  Ako je kiselost u organizmu povišena, a i baznost takođe i ako mu  ne unesemo supstacne koje će taj odnos uravnotežiti, onda je organizam prinuđen da sam traži rešenja,  a onda su često ta rešenja po sam organizam pogubna. Minerale kao što su kalijum, kalcijum i magnezijum on će pronaći u kostima i drugim vitalnim organima i tako napraviti disbalans koji dovodi do niza bolesti. Unošenjem jabukovog sirćeta  u organizam, izbegava se niz neželjenih komplikacija kao što su zakrečenje krvnih sudova, a potom i infrakt srca, ili moždani udar.

Jabukovo Sirće dr. Andra spada u prirodne supstance koje imaju veliku moć resorbcije. Uticaj te moći na čovečiji organizam je krucijalan faktor njegove delotvornosti i brzog delovanja. Mogućnost trenutne asimilacije u trenutku njegovog kontkta sa čovečijim telom, čini da ovaj prirodni sastojak ima posebnu vrednost.

Sve svoje tajne koje jabukovo sirće skriva u svojoj „čaronoj moći“ svedene su u njegovoj trenutnoj asimilciji u čovečiji orgnizam i krvotok.  Pritom ono sa sobon nosi i čovečijem telu daruje  bogatstvo nutritivnih i zaštitnih supstanci bez kojih bi ono bilo prosto nemoćno i skoro nezaštićeno pred najezdom mnogih neprijatelja.

Posebno velika koncentracija flavonoida u jabukovom sirćetu, zatim bitnog  antocijanida i naročito kvercentina  u nauci označenog kao moćnog ubicu  ćelija raka, i omogućava  mu da deluje u svom punom kapacitetu. Treba pritom naglasiti da jabukovo sirće pomešano sa ptirodno vrcanim medom ne prolazi kroz proces varenja, već se direktno infiltrira u krvook i tako dalje u svaku ćeliju u čovečijem telu.

Demistifikacijom čarobnih moći i bitnom pristupu učenja i sticanja znanja, uveren sam da ćete na najbolji način sebe uputiti u svet prirodnih materija, koje mogu uz pomoć preporuka tradicionalne narodne medicine, čoveku doneti svakako  izvesno blagostanje.

Pred vaše naredno tuširanje pripremite komad lakmusovog papira, pH indikatora, i jednu malu čašicu Jabukvog sirćeta Dr. Andra. Bitan uslov da ovaj jednostavni eksperiment uspe je da za njega odaberete pogodno vreme kada imate nagon za mokrenjem. Ako ste prihvatili da pokušate, redosled eksperimenta je sledeći: Na startu mokrenja postavite lakmusov papir pod mokraću. Odmah ćete primetiti da je taj lakmusov papir, odnosno pH indikator dobio crvenu boju. Ta crvena boja se pojavila zato što je urin iz vaše mokrace kiseo. Morate zatim odmah reagovati i dok još niste prekinuli sa mokrenjem, trebate zatim popiti ili pak samo liznuti jezikom već pripremljeno jabukovo sirće Dr. Andra. Kako ste i dalje lakmusov papir držali pod mokraćom, primetićete da se sada njegova boja promenila i da je on postao plav, što znači alkalan. Pritom ovaj eksperiment možete i ponoviti, stim što nećete piti, već ćete se sa jabukovim sirćetom Dr. Andra samo blago protrljati po grudima ili rukama. Efekat ovog eksperimenta biće potpuno isti. Ova promena boje kod pH indikatora, lakmusovog papira, potvrđuje trenutnu reakciju organizma na prisustvo jabukovog sirćeta u njemu, a takođe i na promenu pH vrednosti u organizmu. A ta promena izaziva niz pozitivnih lančanih reakcija unutar vašeg organizma koje deluju nizom uticaja na mnoga bio-hemijske dešavanja i na sam metabolizam. Pre svih na nivo kiselosti u telesnoj tečnosti, bitno već poboljšanu cirkulaciju krvi i opštu stabilnost svih vitalnih funkcija iz koje dalje nastaju niz pozitivnih reakcija u organizmu. Ovaj eksperiment će biti od koristi da se i sami uverite da je sve ovo šta ste pročitali o jabukovom sirćetu Dr. Andra istina, a takođe i za sve one koji će posle ovog eksperimenta postati njegovi redovni korisnici.  A upravo taj indeks baznosti i kiselosti u mokraći odlučuje o zdravlju organizm.  Kada je mokraća više bazna lakše dolazi do infekcija i bolesti, a kada se vrati normalnoj kiselosti takvi uslovi nestaju. Zato redovno unošenje jabukovog sirćeta Dr. Andra u organizam obezbeđuje dovoljno kiselosti da spreči svaku eventualnu infekciju.

Dve kašike jabukovog sirćeta Dr. Andra u čaši blago mlake vode sa dodatkom dve kafene kašičice meda i posebno dodatkom dve kapi Lugolovog rastvora joda, takozvno “pranje krvi”, bitno će smanjiti uticaj stresa i doneti uravnoteženost nervnog rastrojstva i neophodan miran san. Obuzdavanje viška aktivnosti u mehnizmu za potrošnju energije pomoću “pranje krvi” primenjuje se kod ljudi kada se uz neku bolest pojavi i povišena telesna temeratura. Korišćenje ovog rastvora može da u potpunosti stavi pod kontrou povišenu telesnu temperatru i bolest.

Jabukovo sirće Dr. Andra, redovnim korišćenjem, povećava količinu hemoglobina u krvi što znači da je u krvi prisutno više crvenih krvnih zrnaca koji nose hemoglobin.

Tajna održavanja organizma vitlnim i mladim leži u redovnom konzumiranju jabukovog sirćeta Dr. Andra. Naime ono uz pomoć kalijuma (aktivno vezuje za sebe vodu) čini telesno tkivo mnogo mekšim-gipkim. A dok su meka ona su i dalje mlada, te tako veoma sporo stare.  Jedna od tajni laganog starenja leži u istrajnom korišćenju jabukovog sirćeta i to u mešavini sa medom obogaćenog Lugolovim rastvorom joda  (tri puta nedeljno ponedeljak, sreda, petak, po jednu kap u urastvoru). Na taj način jabukovo sirće igra važnu ulogu u obnovi organizma.

Veoma bitna elastičnost krvnih sudova i pritom njihova dekalcifikacija zavisi u mnogome od moćnog kalijum iz jabukovog sirćeta. Njegovom dugom terapijom postiže se efekat da se kalcijum u krvnim sudovima ponovo vraća u stanje rastvora i tako bolje apsorbuje i višak odstranjuje.

Kada sretnete lepu vitku ženu, sa sjajnim, zategnutim i nasmejanim licem, znajte da ona redovno, svakodnevno pije jabukovo sirće Dr. Andra

Pored mnogih vrednosti mora se napomenuti da jabukovo sirće uspešno leči mastitis i bitno razređuje krv, što ima poseban efekat kod njene cirkulacije i prolaza kroz arteriole. Time se smanjuje značajno rizik od krvnih udara.

Skoro da je nezamenjiva uloga jabukovog sirćeta Dr. Andra u lećenju artritisa (reumatski artritis, osteo artritis, giht ili bursitis). Svakodnevno korišćenje jabukovog sirćeta u mešavini sa medom uz ručak, ili pre njega, omogućiće kontralu nad ovom bolešću.

Jabukovo sirće Dr. Andra značajno smanjuje razne oblike krvarenja kod ljudi (razne povrede, bolesti i obilne menstruacije kod žena). Istrživnja su pokzala da krvarenja obično nastju kada je mokraća ima baznu reakciju. Takođe je dokazana da krvarenja prestaju kada se mokraća vrati u svoju normalnu–kiselu reakciju. Smanjivanjem baznosti u mokraći, dnevnim unošenjem jabukvog sirćeta u organizam i krvrenje se smanjuje i na kraju zaustavlja.

Isti rastvor je značajan u obogaćivanju štitne žljezde jodom radi poboljšnjua njene funkcije. Kako kompletna količina krvi na svakih sedamnaest minuta prolazi kroz ovu žljezdu, tu ona istovremeno biva i filtrirana, kojom prilikom se u štitnoj žljezdi vrši njena bitna detoksikacija.

Jabukovo sirće posebno podstiče krv da kvalitetno snabdeva ćelije bitnim hranjivim sastojcima.

“Ne leči samo medicina, nego i majka priroda, uzmite zdravlje u svoje ruke i sačuvajte svoj život”

Proizvodni program vinarije Status iz Svrljiga obezbeđuje tržištu više oblika proizvoda u kojima se jabukovo sirće Dr. Andra pretstavlja kroz program: Zaštita ljudskog zdravlja.

Ekološka zona Svrljiških Planina koja  okružuje prostranu Svrljišku kotlinu, obezbedila je vanredne uslove za pravi  botanički raj i rezervat raznovrsnog lekovitog bilja i trava, koje vekovima unazad pretstavljeju izvor zdravlja za  ljudsku vrstu. Priroda je stvorila, a umni ljudi zanjem i umećem pripremili, da u proizvodima Vinarije Status, a kroz  prirodne  dijatetske suplemente, Jabukovo sirće Dr. Andra čoveku budu dostupni:

  • Jabukovo sirće Dr. Andra – HOLESTOP, sa dodatkom artičoke Kako mu samo ime kaže, smanjuje nivo lošeg holesterola i triglicerida u krvi. Pored nogobrojnih mineralnih materija najzastupljeniji je kalijum koji sprečava kardio-vaskularne probleme. Primenjuje se kod bolesti ateroskleroze i dovodi dosmanenja holesterola i triglicerida u krvi.  Stalnom upotrebom značajno smanjuje rizik od srčanih i moždanih udara(do 40%). U sebi sadržibiljni ekstrat artičoke koja smanjuje povišeni nivo masti u krvi. Pomaže kd poremećaja varenja, nadutosti, oboljenja jetre, zastoja žuči i kao blag diuretik. Kakao dovodi do povećanog lučenja žuči, na taj način reguliše varenje i smanjuje osećaj nadutosti i mučnine u stomaku. Upotrebljava se na taj način: Dve supene kašike jabukovog sirćeta Dr. Andra razblaži se učaši (2 dl) ne hladne vode (moguće je dodati i dve kafene kašikice prirodno vrcanog meda), a sve to zatim popiti pre obroka.
  • Jabukovo sirće Dr. Andra – VITALINE, nepasterizovano sa dodatkom krušine, koprive, morača i šipurka.  Pomaže u smanjenju telesne težine redukcijom masnih naslaga u organizmu, razređuje telesnu tečnost u međućelijskom prostoru (sluz, kiselost, višak vode i toksine)i zatim ih izlučuje iz tela. Normalizovanje biohemijskih procesa u organizmu, otklanjanju osećanja hroničnog umora i znatno doprinosi povećanju radne funkcionalnosti. Lekovite biljke koje se nalaze u jabukovom sirćetu Dr. Andra, ponašaju se kao laksativi i diuretici, izbacujući toksine iz organizma. Krušina se primenjuje kod oboljenja hemoroida, tekoća u crevima, zapaljenja zućne kesice i slabokrvnosti. Kopriva uspešno izbacuje sluz iz pluća (bronhitis), čisti želudac, jetru i creva i snažno se bori protiv svih vrsta anemija. Šipurak otklanja umor, malaksalost, bledilo kože, kao i sve nevolje nastale nedostatkom C  Morač  se koristi protiv nadimanja stomaka i znatno olakšava ikašljavanje. Vitaline se upotrebljava tako:  Tokom osam nedelja svakodnevno, dve supene kašike jabukovog sirćeta Dr. Andra u čaši (2 dl) ne hladne vode, sa eventualnim dodatkom meda (dve kafene kašičice).
  • Jabukovo sirće Dr. Andra za SALATE,  sa dodatkom peršuna, celera, bosiljka i majorana. Ova konbinacija jabukovog sirćeta Dr. Andra ima snažno dejstvo prirodnog detoksikanta, poboljšava rad digestivnog trakta, povećava apetit i prijatnog je kiselastog ukusa. Peršun deluje kao stomahik (sprečava nadimanje, umiruje grčeve i deluje blagotvorno naapsorbciju hrane u crevima). Posebno uspešno podstiče izlučivanje štetnih materija iz organizma i dodatno poboljšava cirkulaciju. On sadrži velike količine vitamina E (tokoferola) koji je vitamin reprodukcije. Celer poboljšava apetit, jača želudac, poboljšava varenje, reguliše razmenu materije u ćeliji pri gojaznosti.  Bosiljak doprinosi umirenju zivaca i stresa i pomaže pri nesanici. Majoran otklanja jutarnju mučninu, ublažava stomačne tegobe, ima antiseptičko dejstvo, umereni je tonik i dežastiv. Upotrebljava se: Staviti jednu do dve kašike ovog jabukovog sirćeta Dr. Andra za salate preko salate koju ste pripremili.
  • Jabukovo sirće Dr. Andra sa MEDOM, pouspešuje cirkulaciju i zadovoljava potrebe organizma za svim bitnim mineralnim materijama. Preporučuje se kod bolesti srca i krvnih suova, bubrega. Snižava visok krvni pritisak i veliki je saveznik u očuvanju idealne telesne težine. U svakodnevnoj ishrani sportista, ali i kod  intelektualnog rada, jabukovo sirće Dr. Andra sa medom, mora da zauzme važno  Ovo sirće bogato kalijumom aktivno deluje na fizičke i umne  predispozivije ljudskog organizma i na njegovo neophodnu vitalnost. Ako ste prilikom posete svom lekaru isključili sve druge uzroke, a osećate slabost, pospanost, grčeve i bolove u mišićima, stalnom upotrebom jabukovog sirćeta Dr. Andra sa MEDOM  te neprijatnosti će nestati, a vi ćete se osećati u punoj formi i zdravstvenoj funkcionalnosti. Upotreba: U čaši mlake vode (2dl) dve kašike supene jabukovog sirće ta sa medom Dr. Andra i dve kafene kašičice meda. Piti svakog jutra po ustajanju.
  • Jabukovo sirće dr. Andra ORGANIK, proizvedeno od starih sorti jabuka, koje nisu tretirane nikavim hemijskim zaštitnim sredstvima, na ekološkom zemljištu Svrljiških planina i Svrljiške kotline u dolini reke Svrljiški Timok. Čitav proces dobijanja ovog prirodnog proizvoda izveden je na prirodan, tradicionalan način bez prisustva bilo kakvih hemikalija i aditiva u procesu njegove proizvodnje.

Sve preterano i suprotno prirodnom pretstavlja veliki egzistencionalni problem za čoveka. Korak sa prirodom je korak bliži zdravlju. A upravo je jabukovo sirće šansa da se ukrcamo u poslednji vozkoji vozi u tom ravcu. Od vas samih zavisi vaša budućnost i u kkvom ćete je stanju dočekati i proživeti.

Ja sam VAM rekao kako treba, a vi uradite kako vi sami to hoćete.

Screenshot_2018-01-29-15-27-22-1.jpg

Zdravi bili i vazda jabukovo sirće pili,
uz pozdrav do sledećeg čitanja,

Predrag Nenadić

-

Vaš nutricionista