Crveno vino „KALČA“ kao prijatelj

 

Sa čašom crvenog vina „KALČA“ u ruci i ako si sam, u lepom si društvu. U drštvu posebno odanog prijatelja koji te nikada neće izneveriti, u bilo kojoj situaciji da si. I onda kada si raspoložen i kada slaviš i onda kada si zaljubljen i uživaš, a i onda kada si tužan, neraspoložen i misliš, nesrećan. Za svako od tih tvojih psihičkih stanja vino „KALČA“ ima rešenje. Kada si raspoložen i kada slaviš, Kalča će ti pomoći i uputiti te da to činiš na poseban način, da to slvlje bude još lepše i dostojanstvenije da ima manir i da se dugo po lepom pamti. Kada si zaljubljen i u društvu tebi voljene osobe, Kalča ćete uputiti lepom ponašnju i nežnosti prema osobi koju voliš i  u koju si zljubljen. Podariće ti sposobnost da vladaš svojim emocijama i da ih pravilno usmeravaš, te da one budu tvoje moćno oružije u poruci koju šalješ voljnoj osobi, Taj snažni afrodizijak koji ti Kalča daruje oplemeniće tvoje ukupno psihičko zadovoljstvo i voditi te putem ka ukupnoj sreći, u stanje koje osećaš i kome si se nesebično predao.

Vino„Kalča“ zna da ti bude prijateelj i da se nađe uz tebe i onda kada te drugi napuste i kada tvoje prihičko stanje postane nestabilno i razdražljivo. Onda kada su te neki u koje si  silno veovao izdali i ostavili na cedilu. Onda kada te je voljna osoba u koju si se kleo napustila i prepustila patnji. I za to stanje tvoj verni prijatelj crveno vino “KALČA“ ima rešnje. U maniru pravog terapeuta i u meri koja to dozvoljava on ćete veoma znalački uputiti na put kojim sve te nastale probleme treba da rešvš. Nije vino „Kalča“ kao neka druga žestoka alkoholna pića sa kojima ljudi družeći se načine sebi ne uslugu. već nesreću. Crveno vino„KALČA“ ima stila ono zna da te smiri, da te opusti prvo, pa tek kasnije racionalno i umno da rasuđuješ i odlučujš, da ne stvaraš sebi nove probleme nego da rešavaš postojeće. Taj tvoj prijatelj, tvoje crveno vino „Kalča“ ono ti neda da preteraš. ono te prosto nagoni da staneš prikočiš, da progutaš „pljuvačku“ i razmisliš pa da tek onda odlučuješ. Ono je „gospodskog roda“ sa stilom. ono nije uličar ili kakav pijanac ispred seoske zadruge, jeftini podstrekivač nesreće, ono je plemenito i dobronamerno, blagotvorno i umereno i uvek te uputi na onu ispravnu stranu tamo gde je pravo rešenje.

Ja nisam bio neki poseban ljubitelj vina. Sebe sam nepravilno nekada davno ubedio bez ikakvog razloga  da mi škodi. Ali od kako sam upoznao to crveno poluslatko vino „Kalču“ za mene druga pića ne postoje. Još kada sam upoznao i njegovu biografiju i sve njegove kvalitete i blagodeti, ja više nemam dilemu ko je moj pravi prijatelj. Pouzdano znam šta mi znači i koliko koristi imam od njega, pa sa nestrpljenjem očekujem novo druženje sa njim. I još nešto moram u poverenju da vam kažem, sa Kalčom u društvu nikada nećeš biti treći.

Screenshot_2018-01-29-15-27-22-1.jpg
Zdravi bili i vazda KALČA vino crveno pili,
uz pozdrav do sledećeg čitanja

Predrag Nenadić

-

Vaš nutricionista