Nije svako jabukovo sirće isto. Samo ono dobijeno od zdravih plodova jabuke, koja nije ničim tretirana i koja može poneti naziv ekološkog ili pak šumskog ploda divlje jabuke, daje ono sirće koje može čoveku koristiti.
Svrljig je, može se slobodno reći, skoro ekološka sredina. Smešten u plodnoj jedinstvenoj kotlini, kojom teče Svrljiški Timok, između venca Svrljiških planina i Tresibabe, na ograncima Ozrena i Device, Svrljig svakako pretstavlja savršenu ekološku oazu sa nadmorskom visinom od preko petstotina metara. Ovakva pozicija je idealno mesto za uzgoj voća, a naročito specijalnih autoktonih sorti grožđa i jabuka. Na planinama i njenim obromcima koje okružuju Svrljišku kotlina, nalaze se pravi rezervati lekovitog bilja i pečuraka. Decenijama u nazad ovaj kraj je poznat pa sakupljačima lekovitog bilja najvišeg mogućeg standarda. Bogatstvo flore kojom je priroda darivala ovo područije, posebno je značajno i jedinstveno po raznovrsnosti i broju vrsta tog lekovitog bilja. Brojni vinogradii i jabučari, razmešteni u ovom, rekao bih botaničkom raju, imaju posebnu privilegiju da odgajaju svoje plodove pod uslovima koji retko da imaju premca. U vreme cvetanja, bezbroj raznovrsnih cvetova, svih biljaka u okruženju dočekuje festival ljubavi. Zanos oplodnje tada obuzima pčele i bumbare, te oni tada u vrtlogu ruže vetrova, svijanih sa vrhova obližnjih planina, igraju svoj ljubavni ples. Razigrani u tom zanosu, obleću i redom plode i daruju šitom otvorene cvetove raznim bogatim darovima. Sa cveta na cvet, svojim nožicama prenose i praše, a vetar im u tome svesrdno pomaže. Stvaraju plodove grožđa i jabuka, oplemenjene posebnim vrednostima, prenešenih sa opojnim mirisom rascvetsnih i florom bogatih svrljiških planinskih livada.
Plodovi tih jabuka nabranih u netaknutoj prirodi su osnov za dobijanje jabukovog sirćeta sa brendom dr. Andra. Uz strogo kontrolisanu proizvodnju i uz kvalitetnu i zdravu jabuku, ovo jabukovo sirće nudi sve one vrednosti sa kojima ono nosi primat kvaliteta sa bogatstvom prirodnih lekovitih i blagorodnih supstanci. U postupku dobijanja sirćeta, strogo se primenjuje tradicionalna tehnologija hladnog presovanja ploda, a potom sazrevanje prirodnim putem i bez bilo kakvih hemijskih dodataka. Tako dobijeno jabukovo sirće pod brendom Dr. Andra, steklo je sve uslove da ponese naziv lidera u ovoj proizvodnji. Mi verujemo da se već prepoznatljiva boca sa ovim jabukovim sirčeton nalazi u vašoj kuhinji i kućnoj apoteci, ali nije na odmet da upoznamo i one koji još nisu postali korisnici ovog eliksira zdravlja, a spremaju se. Kada se bilo gde, u bilo kojoj prodavnici sretnete sa brendom Dr. Andra, budite sigurni da pred sobom imae vrhunski kvalitet prodnog jabukovog sirćeta.
Zdravi bili i vazda jabukovo sirće pili,
uz pozdrav do sledećeg čitanja,