Neraskidiva veza čoveka sa prirodom

Svakodnevni aktivni život zahteva od savremenog čoveka posebne napore i značjna iskušenja. Nove tehnologije ne smo da nisu olakšale čoveku život, već su od njega načinile zavisnika, savremenog roba. U toj svojoj zavisnosti čovek se otuđio od svog prirodnog okruženja kome istinski i biološki pripada i predao se tehnologiji koja od njega zahteva sasvim drugačije neprirodno ponašanje. Upotreba svih tih novih tehnoloških dostignuća koji su izmišljeni pod parolom nebi li olakšali čoveku život, ustvari stavila ga je u zavistan položaj. Tako je  ograničila njegovu prirodom predviđenu slobodu, kako u kretanju i komunikaciji sa drugim jedinkama, još više i u načinu života, ishrane i zaštiti svoga organizma.

Pod takvim nametnutim uslovima usiljenog življenja, bez dovoljno fizičkih aktivnosti, sa potpuno neprilagođenom i nepravilnom ishranom, uz nekontrolisano gutanje raznih tableta po sumnjivim preporukama sa interneta, vidi svoj spas od pretećih problema, dovodi sebe i svoj organizam u još goru situaciju.  Situaciju iz koje često i nema izlaza.

Raskorak između telesnog i duhovnog zdravlja umnogome je savremenog čoveka otuđio od njegovog prirodnog okruženja kome rođenjem pripada. Ne ulazeći dublje u genezu tog problema, sama činjenica da je kretanje svedeno na minimum bazičnih potreba, a ishrana na brzu i prerađenu hranu, dovoljno govori o realnoj perspektivi čoveka u ovom savremenom globalističkom društvu.

“Sve preterano je suprotno prirodnom” je misao koja pretstavlja zkonitost življenja. Nažlost ne retko ona je zanemarena. A u njoj leži osnova ukupne fiziologije čovekove funkcionlnosti. Savremeni trenutak u kome živimo, bitno je   degradirao mnoge istinske vrednosti, one vekovima sticane i   potvrđivane, što će na čoveka ostaviti trajne posledice.

Analizirajući situaciju koja nas okružuje, ispada da čovek radi sve u korist svoje štete. U to se skoro idealno uklapaju i svi oni komerciolizovani i ne retko nestručni protagonisti zdravog života i nazovi pravilne ishrane.

U poplavi raznih atraktivnih ponuda, gde se rešenje svih muka i problema nudi kroz “tabletu” i odmah, čovek ustvari upada u zamku koja mu preti uništenjem. Komercijalnih interesa radi i bez etike i morala, pišu se razni tekstovi puni laži i nepotvrđenih vrednosti, pa tako obmanjuje sva ona čitalsčka publika željna senzscija i rešenje svojih problema preko noći. Negiraju se neosporive prirodne vrednosti, za račun brojnih veštačkih preparata i supstanci, sintetički dobijenih suplemenata u obliku raznih tableta koje vrše eroziju organa u organizmu i dovode nas u stanje bolesti. Još je i gore što to nije preporuka visoko stručnih lica, lekara ili nutricioniste. Mada ima i onih nedovoljno stručnih, koji su prodali “veru za večeru” pa sada u ime nauke varaju neobavešteni narod. Zanemaruje se jedan jedini ispravni put, a to je onaj prirodni postupak koji diktira fiziološki ili pak biohemijski proces i svi oni mehanizmi za to od boga stvoreni u nšem organizmu.

Pa sada, kada vam ja ponudim da u svojoj  svakodnevnoj ishrani koristite potpuno prirodne proizvode bez ikakvog hemijskog dodatka niti adetiva i koji će  značajno podići nivo zdravlja u vašem organizmu, vi ćete pomisliti šta ovaj sada priča. Tačno je da jedna čaša divnog crnog vina “Kalča” iz podruma Malča, neće odmah doneti preporod u vašem organizmu, ali zadovoljstvo, prijatnost i dobro raspoloženje sigurno hoće. Međutim, ako nastavite da ga stalno i redovno, svakodnevno uz vaše obede konzumirate u umerenim količinama, zdravstveno stanje čitavog organizma doživeće veoma brzo ukupni preporod.

Svi vredni hranjivi sastojci proteini, minerali, vitamini, biljna vlakna (antioksidansi) i brojni oligoelementi, koji se nalze u njemu, prirodnim putem će biti selektovani od strane, za to postojeći, regulatora u organizmu čovka i biće upotrebljeni kako to samim organima već odgovara.

Uz onaj obavezni hranjivo zaštitni i nutritivni kapacitet, ovde ćete svoj organizam zadovoljiti i ukupnom blagotvornošću što je jednako značajno i vredno za vaše zdravlje.

Takođe pri konzumiranju prirodnog jabukovog sirćeta dr. Andra iz ekološkog Svrljiškog regiona, postupak je skoro istovetan. Njegov uticaj na naš ukupni metabolizam ne određujemo mi, niti naša želja, već sam organizam ga asimilira u količini koja je njemu potrebna. I sve pozitivne promene koje jabukovo sirće dr. Andra donosi našem organizmu, su ustvari usaglašeni prirodni funkcionalni procesi u neraskidivoj vezi između čoveka i prirode, kao jedinog pravog snabdevsča hranom. Hranom koju sam organizam u okviru svojih procesa asimilira i dalje prerađuje kroz metabolizam. Iz te hrane on izdvaja i trasformiše supstance koje dalje u bio-hemijskim procesima deluju kao hrana ili lek istovremeno. To je jedini ispravn i prirodan način održavanja životne ravnoteže sa prirodom i pritom normalno funkcionisanje našeg organizma.

 

Screenshot_2018-01-29-15-27-22-1.jpg

Zdravi bili i vazda “KALČA” crno vino pili, uzivali i sladili  i dobro zdravlje sa njime gradili. A da bi bili pride čili, pomalo i jabukovo sirće dr. ANDRA pili. Uz pozdrav do sledećeg čitanja,

Predrag Nenadić

-

Vaš nutricionista